Mélykút
Mélykút
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Mélykút hírei
 
Korrepetálás online

Korrepetálás 

 
Naptár
2021. Január
HKSCPSV
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
<<   >>
 
Itt megrendelheted
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Innen levelezhetsz
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Szálláshely

A Zöldfa Vendégház 

6449 Mélykút, Zöldfa u. 24.
 

Telefon: +36 70 313 2929

Zöldfa vendégház

 

Más szálláshelyek Bácsalmáson (11km) illetve Jánoshalmán (13 km) léteznek

 
Hunvista

 webes keresés

 

WYW kereső
 
számláló

 

 

 

Free counter and web stats

 

Culture and Art Other

 

Cellphones
Free Phones

melykut.gportal.hu

 
AKTUÁLIS HÍREK

 Munkanélküliség

 

 

Mélykúton a munkaképes lakosságra vonatkoztatva 50-60 %-os a munkanélküliek aránya.

  

     

 
Hirdetés
 
Rádió+ TV magyarul

http://magyarportal.hu

Mulatós zene a következő helyeken :

Vasárnapi Vígadó Minden vasárnap este 7-től. Müsorvezetők:

Dukai István

Seffer Róbert

 

 Rádiólakodalom  Mindennap illetve élőben

minden szombaton

17 órától 20 óráig

Műsorvezető: Pálfi József

 Pacsirta Rádió Szaján

 

 

 
Mélykút a térképen
mijo's map homepage
 
Mélykút időjárása

 
Mélykútiak társalgója
Valamikor és jelenleg és Mélykúton élők társalgója nem Mélykútiaknak is.
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
google
 
Linktar

Powered by RankDirectory.org

 
Időjárás
15 napos idojárásjelentés
 
Melykut (english)

          LEGEND OF MELYKUT

The village Legend  that some forests in this area were. The forest deer, deer lived. The hunters followed up when the deer came out of today's village in the middle, where a deep well, water well  found. From well named after this place.

The foundation said shows that the center of the village found a water source, which was built in a bath.

 
Impresszum

Szerkeszti:Mikó József

 

József Mikó

Névjegy létrehozása

 
KÉMIA

Kémia

Reklámozd a saját oldaladat is

 
Mélykút-helytörténet

Mélykút

Reklámozd a saját oldaladat is

 
Webkamerák
 
AKTUÁLIS ( ÚJ)
AKTUÁLIS ( ÚJ) : Az Új vírus

Az Új vírus

mijo  2009.10.04. 21:26

A

A védőoltás vagy az influenza veszélyesebb? - Az orvosok is megosztottak

 

Dreissiger Ágnes
2009-10-02 07:07


Kedd óta már a legtöbb háziorvoshoz megérkezett az ingyenes H1N1 elleni oltás. Viszont csak kevés krónikus beteg kérte a beadatást. Két hét múlva pedig már bárki megveheti, és beoltathatja magát a védőanyaggal. De valóban szükségünk van-e rá? Hogy döntse el valaki, hogy neki kell-e? Kire hallgasson? Érvek és ellenérvek

Forrás: Hírszerző


Cikkünk írásához nagyjából egy tucat házi- és kórházi orvossal beszéltünk, akiktől azt szerettük volna megtudni: ajánlják-e betegeiknek az (A) H1N1 elleni vakcinát, illetve hogy ők maguk beoltatják-e magukat és családjukat. Az orvosok mindegyike szkeptikus volt, egy részük inkább ellene, másik felük még így is inkább mellette volt.

Mindez jól mutatja, hogy bár az oltási kampány egyértelműen a vakcina mellett teszi le a voksát, az orvosok nem egységesek a kérdésben. A Webdoki.hu-n például a doktorok 75 százaléka nyilatkozott úgy, hogy nem veszi fel az oltást, 9 százalékuk biztosan felveszi, a többiek pedig még gondolkodnak.

Gyerekeknek mindig

Egy zuglói háziorvos például azt mondja, csak azoknak a fiataloknak javasolja majd az oltást, akik sokat járnak közösségbe, de sem az időseknek, sem a krónikus betegeknek nem, mert nekik kisebb az esélyük arra, hogy elkapják a betegséget.

"Orvos nem mondhatja, hogy ellenzi az oltást, de ha a betegek megkérdezik a véleményemet, elmondom, mit gondolok" - mondja egy budapesti doktornő. Ő - hasonlóan a zuglói kollégájához - a középkorú, illetve idősebb korosztálynak nem ajánlja az oltást, mert "legfeljebb ha tíz százalékuknak van esélye arra, hogy megkapják a vírust, azaz speciális indikáció nincsen az oltásra". Az orvos szerint valamennyi oltásnak vannak szövődményei, "ám ezekkel már nem a család-, hanem a kórházi orvosok találkoznak".

Azt is mondja, erről az oltásról azonban még nagyon keveset tudnak, így az esetleges szövődmények is később jelentkezhetnek majd. "A védőoltás beadása egy amúgy veszélyeztetett csoportnál, ha az kiváltja a betegséget, súlyos következményekkel járhat" - mondja. Azt azonban ő is hozzáteszi: a gyerekeknél indokolt lehet minden esetben az oltás, hiszen az ő immunrendszerük még nem olyan ellenálló, mint a felnőtteké. A terhes nőknek viszont nem javasolja a vakcinát.

"Azon egyszerű oknál fogva, hogy velük semmilyen vizsgálatot nem végeztek. Amúgy is csak szigorú feltételek mellett kaphatnak bármilyen gyógyszert. Erről az oltásról még az egészséges immunrendszerűeknél sem tudni pontosan, milyen szövődményekkel jár, hát még az állapotosoknál. Nem tudjuk, lesznek-e kései szövődmények, és ha igen, azok milyen hatással lehetnek a magzatra vagy az anyára" - véli egy másik orvos. Összességében azt mondja: inkább a prevenció pártján áll, mint az oltásén.

Késői szövődmények?

A vakcinát gyártó Omninvestnél korábban már az esetleges mellékhatásokkal kapcsolatban azt mondták: az oltás helye pirossá válhat, néhány napig érzékeny lehet. A klinikai vizsgálatokon ritkán előfordult, hogy hőemelkedést mértek az oltás beadása után, jelentkezhet fáradtságérzet, rossz közérzet, fejfájás, verítékezés. Szintén hivatalos közlés szerint az oltás mellékhatásainak kockázata jóval kisebb, mint a fertőzés szövődményeinek.

A doktorok egy része viszont nincs meggyőződve a klinikai vizsgálatról sem. A szkeptikusok kevésnek tartják az egy hónapos klinikai vizsgálatokon tesztelt 120 embert. "Mi van, ha egyes mellékhatások csak mondjuk minden ezredik embernél jelentkeznek, és nem egy hónapon belül, hanem mondjuk fél év múlva?" -  teszi fel a kérdést az egyik lapunknak nyilatkozó orvos. Szerinte a vírus az esetek nagy többségében nem okoz súlyos betegséget, "akkor meg minek kockáztatni a mellékhatásokat?".

Egy másik, fővárosi kórházban dolgozó infektológus úgy látja: senki nem vette a fáradtságot, hogy a vakcina terhességre gyakorolt hatását megnézze. Azaz: sem azt nem vizsgálták, hogy mi történik, ha valaki beadatja az oltást, majd terhes lesz, sem azt, ha már eleve állapotosan kapja meg a vakcinát. Az orvos határozottan nem ajánlja ezért a vakcinát ennek a csoportnak.

A gyártó szerint viszont szigorú szakmai előírások miatt nem végeztek klinikai vizsgálatokat terhes nőkön, de az állatkísérletek nem mutattak magzatkárosító hatást. A nemzetközi szakirodalom egyébként egyetért abban, hogy egy influenzafertőzés összehasonlíthatatlanul nagyobb eséllyel károsíthatja a magzatot, mint az oltás.

Egy másik fővárosi háziorvos azt mondja: "senkit nem beszélek rá, és le sem arról, hogy oltassa be magát". Ő azon a véleményen van, amíg nem tisztázzák végérvényesen, ki vállal felelősséget az esetleges mellékhatásokért, nem várható el, hogy ajánlják a vakcinát. "Ez egy új szer, nem kötelező oltás, ráadásul homályosak az eredmények és tapasztalatok sincsenek." 

A termékfelelősség egyébként a gyártót, a védőoltás szakszerű alkalmazásának felelőssége az oltó orvost terheli.
 

 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2010.05.10. 21:01
2010.04.11. 22:28
2010.04.05. 22:40
2010.04.05. 20:32
2010.04.05. 20:28
Friss hozzászólások
 
Pontos helyi idő
 
Látogatók
Indulás: 2004-04-28
 
Mélykút rövid története

 EREDETMONDA

A község eredetmondája szerint ezen a vidéken valamikor erdők voltak. Az erdőben szarvasok, őzek éltek. A vadászok amikor a szarvasok nyomát követték jutottak el a mai község közepére, ahol egy mély jó, vizű kútra bukkantak. Erről a kútról nevezték el ezt a helyet.

A mondának alapját igazolja, hogy a község központjában egy bővízű forrásra bukkantak, amelyre egy fürdőt építettek

 

 
Gazdarovat

TŐZSDEI HÍREK KLikk

AKG Pontozás

AKG Millárdok-

tól estek el a

xsaládi gazdaságok

 
Linkek

Mélykút információs és közösségi lapja

Mélykúti Gazdakör

Mélykút helyi rendeletek,civilszervezetek

Képeslap küldő

Mélykúti képeslapküldő

Önkormányzati tájékoztató-Mélykút

BÁCSKA- ma

 

 
Szótárak
Online Reference
Dictionary, Encyclopedia & more
Word:
Look in: Dictionary & thesaurus
Medical Dictionary
Legal Dictionary
Financial Dictionary
Acronyms
Idioms
Encyclopedia
Wikipedia
Periodicals
Literature
Other languages:
by:
 
Add a startlaphoz
Add a Startlaphoz
 
google amalytics
 
Értékelés
Lezárt szavazások
 
Elegendő információt talál ezen az oldalon?
Lezárt szavazások
 

MYBEAUTYSALON - A szépség és egészségteremékek, amiket használok, és kedvezményesek. - MYBEAUTYSALON    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBOOKCLUB - KÖNYVEK, KÖNYVEK, ÉS KÖNYVEK - MYBOOKCLUB    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan! Debrecen, befektetési ingatlanok várnak! Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan!    *****    KÖNYVCLUB - VÁSÁRLÁS, OLVASÁS, AJÁNLÁS, KRITIKA - KÖNYVCLUB    *****    Téged is vár a Darius Lovasközpont! Csatlakozz hozzánk, alapíts istállót és versenyezz a lovaiddal!    *****    Little Corner // portálépítés, portálszépítés, fejlécek, designok és css kódok // Little Corner    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Karácsonyi spin off epizód Ann&#224;cska és barátnõi történetébõl és egyéb friss szösszenetek:)    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj