Mélykút
Mélykút
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Mélykút hírei
 
Korrepetálás online

Korrepetálás 

 
Naptár
2024. Június
HKSCPSV
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
<<   >>
 
Itt megrendelheted
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Innen levelezhetsz
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Szálláshely

A Zöldfa Vendégház 

6449 Mélykút, Zöldfa u. 24.
 

Telefon: +36 70 313 2929

Zöldfa vendégház

 

Más szálláshelyek Bácsalmáson (11km) illetve Jánoshalmán (13 km) léteznek

 
Hunvista

 webes keresés

 

WYW kereső
 
számláló

 

 

 

Free counter and web stats

 

Culture and Art Other

 

Cellphones
Free Phones

melykut.gportal.hu

 
AKTUÁLIS HÍREK

 Munkanélküliség

 

 

Mélykúton a munkaképes lakosságra vonatkoztatva 50-60 %-os a munkanélküliek aránya.

  

     

 
Hirdetés
 
Rádió+ TV magyarul

http://magyarportal.hu

Mulatós zene a következő helyeken :

Vasárnapi Vígadó Minden vasárnap este 7-től. Müsorvezetők:

Dukai István

Seffer Róbert

 

 Rádiólakodalom  Mindennap illetve élőben

minden szombaton

17 órától 20 óráig

Műsorvezető: Pálfi József

 Pacsirta Rádió Szaján

 

 

 
Mélykút a térképen
mijo's map homepage
 
Mélykút időjárása

 
Mélykútiak társalgója
Valamikor és jelenleg és Mélykúton élők társalgója nem Mélykútiaknak is.
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
google
 
Linktar

Powered by RankDirectory.org

 
Időjárás
15 napos idojárásjelentés
 
Melykut (english)

          LEGEND OF MELYKUT

The village Legend  that some forests in this area were. The forest deer, deer lived. The hunters followed up when the deer came out of today's village in the middle, where a deep well, water well  found. From well named after this place.

The foundation said shows that the center of the village found a water source, which was built in a bath.

 
Impresszum

Szerkeszti:Mikó József

 

József Mikó

Névjegy létrehozása

 
KÉMIA

Kémia

Reklámozd a saját oldaladat is

 
Mélykút-helytörténet

Mélykút

Reklámozd a saját oldaladat is

 
Webkamerák
 
Anekdoták a múltból

Mélykút, a végvár

2009.03.28. 23:34, mijo

Fintha Gábor

Végvár volt Mélykút (Bács-Kiskun m. déli része /F./) is, Muity Sándor élvonalbeli négyesfogat hajtó jóvoltából. Történelmi tény, hogy ő volt az első téesz elnök, aki kitalálta a melléküzemágat, s annak hasznából gazdaggá tette az egész települést. És tény az is, hogy börtönbe csukták érte. Mert az egy ilyen világ volt.

Meg olyan világ, hogy a mélykútiak rajongtak a fogathajtásért, a lovazásért. Talán még áll az európai szintű lovaspálya (már nem /F./), amelyen a nagy versenyek zajlottak. S amikor zajlottak, a falu lakói fogadták be a szép számmal érkező vendégeket a tiszta szobákba. Aztán, nehogy éhen haljanak a néhány nap alatt, disznót vágtak, sőt borjút, más baromfiakról nem is szólva, s ahogy kell, igazi népünnepély lett a fogatversenyből, több tízezres nézősereggel.

Ami egyik alkalommal Fintha Gáborral itt megesett, az már akkor volt, amikor az "öreg" Muity már éppen befejezte versenyzői pályafutását, hogy attól kezdve már csak a fia, Muity Ferkó sikereinek éljen (ezt megelőzően volt olyan év, hogy a magyar hajtóbajnokság csapatversenyét ők ketten nyerték, a mélykúti Alkotmány Tsz. csapata, apa és fia. Pedig akkoriban volt még néhány jó hajtónk rajtuk kívül is /F./).

A verseny harmadik napján történt, akadályhajtás közben.

A rengeteg vendég nagy része autóval érkezett, s az autókat rendezett, kettős sorokban le is parkolták szépen a pálya bejárata melletti réten, legelőn. Csupán néhány, későn érkezett renitens nem állt be a sorok végére, hanem csak úgy hanyagul otthagyta az autóját eme sorok végében, bezárva ezzel az utat, a többieket.

Fintha Gábor meg alig bírt már nóniuszaival a nagy melegben a pályán. Szépen adták elő az akadályhajtást, de mire a téglalap alakú pálya lelátóval szembeni jobb sarkába értek, ahol is egy jászolhoz kellett a szín alá beállni, majd tolatva kijönni, Finthának elfogyott az ereje.
A tolatást még rendesen megcsinálta, és még ráfordította a fogat elejét a téglalapnak a a lelátóhoz vezető rövid oldalára, de aztán elszabadult a pokol.

A nóniuszoknak ugyanis már nagyon elegük volt az egzecíroztatásból, s mivel betéve tudták a programot, azt is tudták, hogy már csak két akadály van hátra, aztán vége, itt a szabadság!
Nekilódultak hát, hogy minél hamarabb véget vessenek ennek a cirkusznak. Vágtába csaptak és vágtatva fordultak be a rövid oldal végén a kifele vezető hosszú oldalra is. Közben persze vitték magukkal a kocsit is, amely úgy lefegett utánuk, mint Dávid parittyája. A derékszögű jobb kanyarban felborult, nekicsapódott a lelátót védő kerítés beton oszlopainak, odalapítva a segédhajtó lábát, a kocsi megakadt az oszlopban, de a megvadult lovak ezzel mit sem törődve húztak, és elszakították egy pillanat alatt az istrángot. Fintha Gabi pedig, aki ekkor még nem engedte el a szárat, próbálta tartani a lovakat, a bakról fölfelé indulva, s a szárral vontatva olyan volt, mint amikor sárkány száll az ég felé. Rövid repülés után azonban hason földet ért, elengedte a szárat, a négy dromedár meg rajta-rajtában, párosával még összekötve, száguldva indult kifelé a parkolóba.

A pályát lezáró sorompót szerencsére még idejében felnyitották, ott nem történt baj. És nem történt baj a parkolóban sem, egészen addig, amíg a jó három kilométert körbevágtázó lovak, még mindig vágtában hazafelé nem indultak. Az istálló ugyanis ott volt a pálya mellett.

A két ló szépen elfért egymás mellett ott, ahol az autók utcát hagyva, sorban álltak. Száguldottak is az egyik utcán hazafelé. Arról viszont már nem ők tehetnek, hogy azt az utcát, amelyen ők jöttek, a végében egy Opel, meg egy Ford Taunus zárta le. A dolog őket sem zavarta túlságosan. Mentek tovább torony iránt. Az egik ló elfért az autó mellett, a másik nem. Amelyik nem fért el, az felugrott az autó tetejére.

Arra nem számíthatott szegény, hogy az autó olyan gyenge jószág, hogy nem bír el egy ötmázsás lovat. Az első két lábával a szélvédőn, a hátsó kettővel meg a hátsó ablakon, a hátsó ülésre lépett be hát szegény pára, s ott meg is ragadt.

A lónak sok baja nem esett, az autó viszont megszenvedte kissé a találkozást. Különösen, hogy a lovat csak úgy lehetett kivenni az autóból, hogy előbb el kellett dönteni autóstól oldalra, majd szépen lehúzni a lábáról a kaszni maradványait. Sikeres, emlékezetes derby volt ez is...

(A történet szereplőivel kapcsolatos további "tudnivaló" az is, hogy Fintha Gábor a mélykúti versenyek egyikén ismerte meg későbbi feleségét, Marikát, aki Muity Sándor lánya, Muity Ferkó húga volt /F./.)

 

2 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2009.04.07. 22:37
mijo

Tisztelt Horváth István!

Köszönöm hozzászólását!

Idézet
2009.04.05. 16:37
Horváth István

Meglepő,és egyben jóleső érzés egy emberöltő távlatából az Ön által felidézet emlékekre gondolni.          H I.

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2010.05.10. 21:01
2010.04.11. 22:28
2010.04.05. 22:40
2010.04.05. 20:32
2010.04.05. 20:28
Friss hozzászólások
 
Pontos helyi idő
 
Látogatók
Indulás: 2004-04-28
 
Mélykút rövid története

 EREDETMONDA

A község eredetmondája szerint ezen a vidéken valamikor erdők voltak. Az erdőben szarvasok, őzek éltek. A vadászok amikor a szarvasok nyomát követték jutottak el a mai község közepére, ahol egy mély jó, vizű kútra bukkantak. Erről a kútról nevezték el ezt a helyet.

A mondának alapját igazolja, hogy a község központjában egy bővízű forrásra bukkantak, amelyre egy fürdőt építettek

 

 
Gazdarovat

TŐZSDEI HÍREK KLikk

AKG Pontozás

AKG Millárdok-

tól estek el a

xsaládi gazdaságok

 
Linkek

Mélykút információs és közösségi lapja

Mélykúti Gazdakör

Mélykút helyi rendeletek,civilszervezetek

Képeslap küldő

Mélykúti képeslapküldő

Önkormányzati tájékoztató-Mélykút

BÁCSKA- ma

 

 
Szótárak
Online Reference
Dictionary, Encyclopedia & more
Word:
Look in: Dictionary & thesaurus
Medical Dictionary
Legal Dictionary
Financial Dictionary
Acronyms
Idioms
Encyclopedia
Wikipedia
Periodicals
Literature
Other languages:
by:
 
Add a startlaphoz
Add a Startlaphoz
 
google amalytics
 
Értékelés
Lezárt szavazások
 
Elegendő információt talál ezen az oldalon?
Lezárt szavazások
 

Új mese a Mesetárban! Ha tudni akarod, mit keres egy tündér a kútban, gyere és nézz be hozzánk!    *****    Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség