Mélykút
Mélykút
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Mélykút hírei
 
Korrepetálás online

Korrepetálás 

 
Naptár
2020. December
HKSCPSV
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
<<   >>
 
Itt megrendelheted
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Innen levelezhetsz
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Szálláshely

A Zöldfa Vendégház 

6449 Mélykút, Zöldfa u. 24.
 

Telefon: +36 70 313 2929

Zöldfa vendégház

 

Más szálláshelyek Bácsalmáson (11km) illetve Jánoshalmán (13 km) léteznek

 
Hunvista

 webes keresés

 

WYW kereső
 
számláló

 

 

 

Free counter and web stats

 

Culture and Art Other

 

Cellphones
Free Phones

melykut.gportal.hu

 
AKTUÁLIS HÍREK

 Munkanélküliség

 

 

Mélykúton a munkaképes lakosságra vonatkoztatva 50-60 %-os a munkanélküliek aránya.

  

     

 
Hirdetés
 
Rádió+ TV magyarul

http://magyarportal.hu

Mulatós zene a következő helyeken :

Vasárnapi Vígadó Minden vasárnap este 7-től. Müsorvezetők:

Dukai István

Seffer Róbert

 

 Rádiólakodalom  Mindennap illetve élőben

minden szombaton

17 órától 20 óráig

Műsorvezető: Pálfi József

 Pacsirta Rádió Szaján

 

 

 
Mélykút a térképen
mijo's map homepage
 
Mélykút időjárása

 
Mélykútiak társalgója
Valamikor és jelenleg és Mélykúton élők társalgója nem Mélykútiaknak is.
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
google
 
Linktar

Powered by RankDirectory.org

 
Időjárás
15 napos idojárásjelentés
 
Melykut (english)

          LEGEND OF MELYKUT

The village Legend  that some forests in this area were. The forest deer, deer lived. The hunters followed up when the deer came out of today's village in the middle, where a deep well, water well  found. From well named after this place.

The foundation said shows that the center of the village found a water source, which was built in a bath.

 
Impresszum

Szerkeszti:Mikó József

 

József Mikó

Névjegy létrehozása

 
KÉMIA

Kémia

Reklámozd a saját oldaladat is

 
Mélykút-helytörténet

Mélykút

Reklámozd a saját oldaladat is

 
Webkamerák
 
Anekdoták a múltból

Bundula Mihály Szülőföldünk:Bácsország

2009.10.25. 21:34, mijo
Kuláklista

Bundula Mihály
Szülõföldünk Bácsország

 

(...)

Kuláklista

A háború okozta sebek begyógyultak. A gazdaságunk újra szépen, eredményesen mûködött. Ez lett a vesztünk. Apánk kuláklistára került. A megalázás, megszégyenítés változatos formáit kellett elszenvednie, terv- és békekölcsön jegyzésével, robotmunkával, pótbeszolgáltatással gyötörték. Naponta hívatták a községházára.

 


 Minden napra jutott valami elkeserítõ. Noha az elõírt adó- és beszolgáltatást teljesítette, további takarmány beszállítását követelték a gyûjtõhelyre, mivel a községi tervet még nem teljesítették, így onnan kellett elvenni, ahol volt. Az állatoknak szinte nem maradt takarmány. A kévébe kötött lucernaszénára is szemet vetett a végrehajtó. Elõírták, hogy a terület 40 százalékán a kenyérgabonát kell elvetni, a terület további részén az õszi szántást kell elvégezni október 31-ig. Ennek úgy kellett eleget tenni, hogy napközben a fogattal a frissen alakult tszcs területén kellett a talajmunkát, vetést végezni, természetesen fizetség nélkül. A saját terület mûvelését éjszaka, viharlámpánál, állatot és embert kínzó módon kellett elvégezni.

A nõvérem már férjnél volt, Mélykúton lakott. Az ifjúházas bátyám velünk élt fiatal feleségével. Így újra héttagú lett a család.

Véghatározat

Az árpát arattuk. Estére kellemesen elfáradva nyugalomra tértünk. 1950. június 23-án hajnali fél 3 volt. Édesanyám zokogva hajolt a kis ágyam fölé: "Keljetek fel! Itt kell hagyni a tanyát!" És sírt, nagyon sírt. Fél óránk volt a kiköltözésre. Amikor valamennyire felébredtünk, észhez tértünk, akkor a rendõrök ki is tereltek bennünket a szobából, az ajtót bezárták, pecsétes szalaggal leragasztották. Az udvaron álldogáltunk. Édesapám tétován, meredten nézett maga elé. Egyik kezében egy ruhakefét tartott. Másik kezében az írás, a belügyminiszter véghatározata (Szám: 15/1950.IV.Fõo.Biz.BM) kitiltásunkról, Tiszagyenda-Kormospuszta kényszertartózkodási helyre. A véghatározatot azonnal végre kell hajtani, ellene fellebbezésnek helye nincs.

Ekkor mondta a rendõr, hogy egy lovat fogjunk be a kocsiba, és egy tehenet is utána köthetünk. Egyedül a bátyám volt magánál. Õ pakolt egyet-mást. Mondta a rendõrnek, hogy a padlásfeljáróban van a lószerszám, az meg már le van pecsételve. A rendõr káromkodott, és lefejtette a pecsétes ragasztást az ajtóról. A lószerszám ott volt a padlásgarádics mellett a fogason, de a bátyám felment a padlásra. A rendõr káromkodott.

– Hova a kurva... megy! Lelövöm!

– Lõjjön! – szólt vissza a bátyám, és ment tovább.

A padlásról lehozta a subát, egy zsák lisztet és egy tábla háziszappant. (Nem is volt másnak szappana a táborban, csak nekünk.) Elõkészítette a kocsit, tett fel szénát, szalmát, kaszát, kaszakövet, üllõt, kalapácsot, ami még nem volt pecsét alatt.

Elhelyezkedtünk a kocsin, és indultunk a nagy ismeretlenbe, fél kenyérrel. Ennyi maradt még az elõzõ sütésbõl. Ezen a napon sütött volna jó édesanyám kenyeret. A kovász már elõ volt készítve a dagasztóteknõben. Édesapám gyalog jött. Hátratett kézzel, megsemmisülve ballagott utánunk. A vasútállomáson beköltöztünk a részünkre elõállított marhavagonba, egyik végében a ló és a tehén, a másik végében mi heten. A vagonajtót ránk zárták. A résen lestünk ki, látunk-e még magyar állomásnevet, hallunk-e még magyar hangzású állomásnevet, hallunk-e magyar szót. Úgy tájékozódtunk, hogy Szibéria felé megyünk. Jött az este, nem volt mire lehajtani a fejünket. Most kaptunk észbe, hogy nem hoztunk párnát, paplant, takarót... csak a subát, véletlenül.

(...)


 

Még nincs hozzászólás.
 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2010.05.10. 21:01
2010.04.11. 22:28
2010.04.05. 22:40
2010.04.05. 20:32
2010.04.05. 20:28
Friss hozzászólások
 
Pontos helyi idő
 
Látogatók
Indulás: 2004-04-28
 
Mélykút rövid története

 EREDETMONDA

A község eredetmondája szerint ezen a vidéken valamikor erdők voltak. Az erdőben szarvasok, őzek éltek. A vadászok amikor a szarvasok nyomát követték jutottak el a mai község közepére, ahol egy mély jó, vizű kútra bukkantak. Erről a kútról nevezték el ezt a helyet.

A mondának alapját igazolja, hogy a község központjában egy bővízű forrásra bukkantak, amelyre egy fürdőt építettek

 

 
Gazdarovat

TŐZSDEI HÍREK KLikk

AKG Pontozás

AKG Millárdok-

tól estek el a

xsaládi gazdaságok

 
Linkek

Mélykút információs és közösségi lapja

Mélykúti Gazdakör

Mélykút helyi rendeletek,civilszervezetek

Képeslap küldő

Mélykúti képeslapküldő

Önkormányzati tájékoztató-Mélykút

BÁCSKA- ma

 

 
Szótárak
Online Reference
Dictionary, Encyclopedia & more
Word:
Look in: Dictionary & thesaurus
Medical Dictionary
Legal Dictionary
Financial Dictionary
Acronyms
Idioms
Encyclopedia
Wikipedia
Periodicals
Literature
Other languages:
by:
 
Add a startlaphoz
Add a Startlaphoz
 
google amalytics
 
Értékelés
Lezárt szavazások
 
Elegendő információt talál ezen az oldalon?
Lezárt szavazások
 

Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Nagyon kedvezõ asztrológiai megrendelés! Születési horoszkóp+3éves elõrejelzés+konzultáció,csak 3000 Ft. Kattints várlak    *****    Ajándékozz kézmûves terméket Marilona Ékszerekbõl. Biztosan találsz megfelelõt, Valetin, esküvõ, szüli és névnapokra.    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, haul, blogtippek)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBEAUTYSALON - A szépség és egészségteremékek, amiket használok, és kedvezményesek. - MYBEAUTYSALON    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBOOKCLUB - KÖNYVEK, KÖNYVEK, ÉS KÖNYVEK - MYBOOKCLUB    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan! Debrecen, befektetési ingatlanok várnak! Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan!    *****    KÖNYVCLUB - VÁSÁRLÁS, OLVASÁS, AJÁNLÁS, KRITIKA - KÖNYVCLUB    *****    Téged is vár a Darius Lovasközpont! Csatlakozz hozzánk, alapíts istállót és versenyezz a lovaiddal!    *****    Little Corner // portálépítés, portálszépítés, fejlécek, designok és css kódok // Little Corner    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!